Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 


Big Fat Snake’s tropiske eventyr

Tropiske regnskyl og strømafbrydelser var med til at sætte kolorit på indspilningen af Big Fat Snake’s nye album, ”More Fire”. Hovedparten af pladen er indspillet under palmerne i Charlotteville på tropeøen Tobago. Resultatet er et iørefaldende Big Fat Snake rockalbum af den sædvanlige høje standard.

Af Peter Hartung

Der skulle intet mindre end et tropisk eventyr til, da Danmarks populæreste rockband skulle indspille et nyt album – som opfølger til megasuccesen ”One Night Of Sin”, der har rundet et imponerende salg på 100.000 eksemplarer.
Når Big Fat Snake den 9. august udsender sit 13. album på blot 13 år, er det første gang, at hovedparten af materialet er indspillet i udlandet. Albummet får titlen ”More Fire”, som er direkte knyttet til den tropiske ø Tobago i Caribien, hvor otte af de nye numre er indspillet – under åben himmel, tæt ved strandkanten, i Charlotteville.
”Albummets titel er opstået på grund af den lokale hilsen på Tobago. Man trykker knytnæver og siger ”More Fire”. Det synes vi er ret godt, for det kan tydes på mange måder. Noget med lejrbål og stemning, samtidig med at titlen kan referere tilbage til albummet ”Flames”, som vi udsendte for nogle år siden,” forklarer forsanger/guitarist Anders Blichfeldt.
Otte af de nye numre er indspillet udendørs på tropeøen, hvor Big Fat Snake stillede instrumenterne op på en åben terrasse under solen og palmerne. Så trak man nogle ledninger ind i hytten, hvor lydteknikeren sad med computer og lydanlæg.
”Vi stillede et par mikrofoner op nede ved vandkanten, så man kan høre bølgernes skvulpen midt i musikken. Og hvis man desuden kan høre nogle underlige bump, så skyldes det, at der hele tiden faldt store frugter ned fra træerne og ramte bliktaget på hytten. Desuden var der ofte strømafbrydelser, som forstyrrede optagelserne,” fortæller Big Fat Snake.
De resterende numre på pladen er optaget i Media Sounds Studio på Amager, og samlet er ”More Fire” et helstøbt Big Fat Snake album.

Tropisk stemning

Det var i efteråret 2003, at de danske musikere fra Big Fat Snake pakkede mange hundrede kilo instrumenter og et transportabelt lydstudie ned i kufferterne og fløj fra det kolde nord til det varme Caribien og Charlotteville, der befinder sig i den fjerne ende af øen.
Anders Blichfeldt, Peter Viskinde, Peter Repete, Asger Steenholdt samt Jens Fredslund tog ikke blot deres grej, men også teknikere med til svedigt arbejde under palmernes skygger.
”Vi ville gerne prøve noget nyt. Og så skulle vi finde et sted, der var tilpas langt væk fra Danmark,” som guitaristen Peter Viskinde udtrykker det. Rent faktisk var det ham, der kendte Charlotteville og Tobago fra et besøg fem år tidligere.
Øen er præget af reggae og rastafari. Big Fat Snake forsikre dog at gruppen ”ikke har indspillet en plade med etnisk musik” – men lavet et typisk Big Fat Snake album med lige dele ballader og iørefaldende rocknumre, sådan som titusindvis af danske fans har sat pris på gennem 13 år.
Så selv om de danske musikere en aften jammede med et lokalt steelband, kommer resultatet ikke med på den nye plade – men betragtes som et lykkeligt minde fra turen.
”Hvis man lytter grundigt efter, er der måske alligevel en lille snert af musikalsk påvirkning fra omgivelserne. Vi blev i hvert fald påvirket af varmen, og når man er i troperne, bliver man nødt til at bevæge armene lidt langsommere end normalt,” forklarer Peter Viskinde.
”Men det nytter altså ikke noget, at vi indspiller en reggae-plade. Det har vi slet ikke lyst til, og det kan vi nok heller ikke,” supplerer Anders Blichfeldt.
”Bob Marley lå og lurede i baggrunden, men det er vist alligevel endt med at blive meget Big Fat Snake-agtigt. Vi kan vist kun lyde som os selv,” mener Pete Repete.

Blichfeldt som crooner

Big Fat Snake drog til Caribien med masser af selvtillid. Takket være den store succes med koncertalbummet ”One Night Of Sin”, der er indspillet live – i selskab med det originale Elvis Presley-orkester TCB Band samt de legendariske Sweet Inspirations sangerinder.
På pladen og den tilhørende video/DVD-udgivelse kan man opleve, hvordan Big Fat Snake’s forsanger, Anders Blichfeldt, virkelig træder i karakter som crooner – i kølvandet på forbilleder som Roy Orbison og Elvis Presley.
På ”More Fire” fortsætter Blichfeldt sin udvikling som sanger, bl.a. på førstesinglen ”When I’m In My Dreams”, skrevet af Blichfeldt/Viskinde. En smægtende sydhavsballade med indlagt bølgeskvulp og sommerstemning. Men alligevel typisk Big Fat Snake.
”Det er nok rigtigt, at der altid har været lidt af en crooner gemt i mig. Og jeg er nok blevet bedre til at få ham frem i lyset,” mener Anders Blichfeldt.
”Jeg synes ikke selv, jeg var nogen stor sanger på den første plade med Big Fat Snake. Men jeg er blevet bedre hen ad vejen. Og jeg er også selv kommet til at holde mere af min egen stemme. Jeg har accepteret, at sådan lyder jeg nu engang. Og det er der heldigvis nogle mennesker, der synes om. Jeg lægger altid hele mit hjerte i de sange, jeg holder af. Og nogle har sagt, at vi var de eneste, der kunne have lavet ”One Night Of Sin” albummet.”

Folkeligt rockband

”Siden starten i 1991 har vi konstant udviklet os. Fra 1996 har vi stort set skrevet alle numrene selv – og kun taget andres numre ind for sjov. Musikalsk befinder vi os vel et sted mellem rock og pop. En stor del af forklaringen på vores succes er nok, at vi har en evne til at lave nogle afvekslende plader med nogle meget melodiøse sange,” mener Anders Blichfeldt.
Big Fat Snake er dannet i 1990 – og startede med at indspille et coveralbum med klassikere. I 1991 spillede bandet på Skanderborg Festivalen og blev ”opdaget” af Poul Bruun fra Medley. I 1992 indspillede gruppen pladen ”Born Lucky”, og siden fulgte ”Beautiful Thing”, som var den første plade, hvor gruppen selv skrev de fleste af numrene.
Siden har Big Fat Snake via hårdt arbejde etableret sig som Danmarks mest folkeligt populære rockband med udspring i den traditionelle rock and roll. Viskinde og Blichfeldt bidrager begge til sangskrivningen på lige fod, og hele bandet er med til at arrangere numrene.
”Vi hænger ikke fast i en bestemt stil, men lader os påvirke mange forskellige steder fra. Det ser vi selv som en stor fordel,” siger Peter Viskinde.
Big Fat Snake har for hvert album fået bedre og bedre fat i det pladekøbende publikum. Som nok skal tage godt imod de nye sange på ”More Fire”, der udkommer den 9. august.
- - -

Tobago – fakta om øen

Tobago er en blot 300 kvadratkilometer stor ø i Caribien, beliggende 35 kilometer nordøst for Trinidad. Øen har 51.400 indbyggere – som lever af at eksportere kakao, kopra, tobak, sukker m.v. Columbus gik i land på øen i 1498. Trinidad og Tobago opnåede selvstændighed i 1962.
(Kilde: Politikens Nudansk Leksikon)

Big Fat Snake - bandet

Anders Blichfeldt (sang, guitar)
Peter Viskinde (guitar, kor)
Peter Repete (keyboard, kor)
Asger Steenholdt (bas, kor)
Jens Fredslund (trommer, perkussion)

Big Fat Snake – diskografi

”Big Fat Snake” (1991)
”Born Lucky” (1992)
”Beautiful Thing” (1994)
“Midnight Mission” (1995)
”Fight For Your Love” (1996)
”Flames” (1997)
”Recycled” (1999)
“www.bigfatsnake.com” (1998)
”Running Man” (2000)
”Live” (2001)
”Play It By Ear” (2002)
”One Night Of Sin” (2003)
”More Fire” (udkommer 9. august 2004)


Links
www.bigfatsnake.com - officiel hjemmeside
www.cmc.dk - pladeselskab
www.skandinavian.dk - booking
www.snakers.dk - official fanklub

 
© 2001 MusikLinien